sobota, 24. oktober 2020

KAKO BOMO LETOS OBHAJALI PRAZNIK VSEH SVETNIKOV

 

KAKO BOMO LETOS OBHAJALI PRAZNIK VSEH SVETNIKOV

Slovenski škofje so objavili priporočila Slovenske škofovske konference za obhajanje praznika vseh svetih (1. november) in spomina vseh vernih rajnih (2. november) v času epidemije bolezni COVID-19.

V njih navajajo, naj se zaradi zdravstvenih razmer na praznik vseh svetih in spomina vseh vernih rajnih opusti tradicionalno obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Verniki zasebno ali s člani svoje družine (skupnega gospodinjstva) obiščite grobove v domači župniji oz. znotraj svoje statistične regije in tam molite za rajne.

Duhovniki bodo blagoslovili vse grobove na pokopališču z enega samega mesta (pri cerkvi ali križu oziroma vežici), brez blagoslova posameznih grobov. Blagoslov grobov bo spremljalo zvonjenje zvonov župnijske cerkve ali pokopaliških kapel. Tako bodo verniki lahko tudi po domovih z molitvijo lažje spremljali to sveto opravilo.

Vernike škofje vabijo, naj med prazniki v domači župniji prejmejo sveto obhajilo, darujejo za svete maše za pokojne, opravijo dobro delo in prejmejo odpustek.

Namesto nakupov cvetja in sveč škofje vabijo vernike, da pri domačem duhovniku darujejo za svete maše (za svoje pokojne sorodnike, za zdravje v družini, za blagoslov pri delu, za srečen zakon, za uspeh v šoli, za starše, za prijatelje itd.).

Župnikom škofje svetujejo, naj po spletu - socialnih omrežjih in internetnih straneh, župljane povabijo k darovanju za maše in za vzdrževanje župnije.

Škofje vabijo, da se na večer pred praznikom vseh svetih (1. november) in spominom vseh vernih rajnih (2. november) ob 18.00 oglasijo zvonovi po vseh župnijskih cerkvah ter povabijo k družinski in osebni molitvi za rajne (npr. rožni venec).

Ob sklepu škofje vabijo duhovnike, redovnike in redovnice ter vernike, naj dosledno uresničujejo državna in cerkvena navodila za preprečevanje epidemije ter ohranitev svojega zdravja in zdravja bližnjih.

OZNANILA OD 25. 10. DO 1. 11. 2020

 

OZNANILA OD 25. 10. DO 1. 11. 2020


Danes je 30. nedelja med letom - žegnanjska;

Godovi v prihajajočem tednu:

P. Sv. Lucijan,       

T. Sv. Sabina,

S. Sv. Simon in Juda Tadej - apostola,

Č. Sv. Mihael Rua - redovnik,

P. Sv. Marcel,

S. Sv. Bolfenk,

N. Vsi svetniki;

 

Mašni nameni od 25. 10. do 1. 11. 2020

(Naročniki mašnih namenov se strinjajo z objavo v Oznanilih na spletu in oglasni deski!)

Nedelja;

Ob 7h + Za + Antona obl. in Ljudmilo obl. Fras ter + starše

Ponedeljek: + Ignaca Ornik

Torek: + Vaner Martino in za zdravje

Sreda:  Za žive in pokojne farane

Četrtek:  +  Rotvein Jožefa in starše Sarjaš

Petek: + Pepco Kurnik in sina Damjana

Sobota: + Mihelič Leopolda obl. in rodbini Mihelič – Šuman ter Maksimiljana Krautič st.

Nedelja; VSI SVETNIKI;

Ob 7h + Krajnc Mirka in starše Lavrenčič Krajnc

Ob 8h + Kozole Marijo, Maksa in Kristino ter Čuček Ano in Feliksa ( po radiju Slovenske Gorice in fb-ju)

Ob 1430 blagoslov grobov na starem pokopališču

Ob 15h blagoslov grobov na novem pokopališču


Prosim, da upoštevate tudi na pokopališču ukrepe NIJZ. Med obredom blagoslova na pokopališču, lahko postojite ob svojih grobovih! Prosim, da na pokopališču nosite maske in upoštevate navodila NIJZ!

 

Ker imamo vsako leto na praznik Vseh svetih darovanje za kurjavo, vas povabim, da tudi letos prostovoljno darujete za kurjavo in cerkvene potrebe. Sedaj nedeljskih nabirk ni, položnice pa moramo plačati vsak mesec. Zato se priporočamo vaši dobroti.

Pri velikem križu na pokopališču bo po blagoslovu košara (približno 15 - 20 min po blagoslovu), kamor lahko prostovoljno darujete. Prostovoljni dar lahko spustite tudi v skrinjico, v cerkvi ob Marijinem kipu. Že vnaprej se vam zahvaljujem.

 

Ker je razglašena epidemija so do preklica prepovedane vse maše z ljudstvom. Tudi krsti in poroke se ne morejo opravljati. Cerkveni pogrebi se bodo opravljali v ožjem družinskem krogu. Verouk bo od 2. Novembra potekal na daljavo.

Nedeljske svete maše spremljajte po televiziji. V času karantene bo na tv slo 1 vsako nedeljo maša ob 10h. Med tednom bodo v naši cerkvi maše po naročenih namenih brez prisotnosti ljudi.

 

Vsako nedeljo ob 9h lahko v farni cerkvi prejmete obhajilo in blagoslov. Vabljeni.

 

Upoštevajte ukrepe proti korona virusu: nosite maske, razkužujte si roke, vzdržujte primerno socialno razdaljo in pazite na zdravje.

 

Naročniki naj odnesejo novo številko Družine in Ognjišča.