sobota, 2. oktober 2021

OZNANILA OD 3. DO 10. 10. 2021

 

OZNANILA OD 3. DO 10. 10. 2021

Danes je 27. Nedelja med letom - rožnovenska;

Godovi v prihajajočem tednu:

P. Sv. Frančišek Asiški,

T. Sv. Marija Faustina,

S. Sv. Bruno,

Č. Rožnovenska mati božja,

P. Sv. Benedikta,

S. Sv. Dionizij,

N. 28. Nedelja med letom.

 

Mašni nameni od 3. do 10. 10. 2021

(Naročniki mašnih namenov se strinjajo z objavo v Oznanilih na spletu in oglasni deski!)

Nedelja;

Ob 7h + Škrlec Milana

Ob 10h + Leopolda obl. in Antonijo Leš ter tri sinove

Ponedeljek:

Ob 1730 + Bauman Andreja obl. in + starše

Ob 18h + Lekezič Martina in starše Lekezič - Bauman

Torek:

Ob 18h + Otilijo obl. in Karla obl. Pavalec ter sina Milana

Sreda:

Ob 18h + Martina obl. in Ljudmilo Škrlec ter rodbino

Četrtek:

Ob 18h + Ljudmilo Kojc ter Karla in Terezijo Muhič in rodbino Šamperl

Petek:

Ob 18h + Jožeta Mlakar, očeta Alojza in + starše Kramberger

Sobota:

Ob 8h + Rotvein Jožefa obl. in starše Sarjaš

Nedelja;

Ob 7+ Borisa Krajnca osmina

Ob 10h + Križan Marijo obl. in Ivana ter + starše


Kot vam je znano se okužba koronavirusa spet širi. Slovenska škofovska konferenca je na podlagi vladnega odloka določila, da je za obisk cerkve in bogoslužja potrebno potrdilo PCT (prebolel ali cepljen ali testiran). Prosim, da se držimo teh pravil saj gre za varovanje našega zdravja in zdravja naših bližnjih. Prosim vas tudi, da dosledno upoštevamo navodila NIJZ, da nosite maske, si razkužujete roke in upoštevate primerno socialno razdaljo

Danes v nedeljo, 3. 10. 2021, bomo pri 10 maši imeli srečanje zakoncev jubilantov. Vsi, ki imajo okrogle obletnice zakona bodo obnovili zakonske obljube.

Od nedelje 3. Oktobra pa do 10. Oktobra poteka teden za življenje. Letošnje geslo je »Z veseljem do življenja skrbimo drug za drugega«. Tudi mi molimo in prosimo Boga, saj je vsako življenje dragoceno. Zato tudi mi razmislimo kako lahko bližnjim pomagamo.

V pripravi na svetovni dan mladih, ki bo v Lizboni, na Portugalskem, leta 2023, bo po naših dekanijah to jesen romal križ mladih. Kot glavno misel svetovnega dneva mladih je papež Frančišek izbral odlomek iz Lukovega evangelija: »Tiste dni je Marija vstala in se v naglici odpravila!« (Lk 1,39). Zahvaljujoč Božji ljubezni, ki mi ponuja roko, lahko vstanem in se podam na pot. Romanje križa mladih ima cilj, da nam pomaga vstati in se podati na pot za Kristusom, potem, ko sem spoznal v Kristusu najdragocenejši dar, ki je spremenil moje življenje in ga zato želim pokloniti še drugim.

V naši dekaniji bo križ pri Mariji Snežni in Lenartu med tednom. V Lenartu bo v soboto 9. 10. 2021 ob 18h, slovesna maša po maši bo  krajše slavljenje pred Najsvetejšim in pred križem mladih ter molitev. Prepeval bo pevski zbor iz Markovec pri Ptuju, med mašo pa bo mlade nagovoril župnik Univerzitetne župnije Antona Martina Slomška in voditelj dekanijskega odbora za mlade dekanije Ptuj g. Primož Lorbek. Za udeležbo na srečanju velja pogoj PCT.

V torek 5. Oktobra bo zopet cepljenje, proti covid 19, v Jurovskem dolu pri trgovini Mercator, od 10h do 11h. Vabljeni tisti, ki še ni niste bili cepljeni ali potrebujete drugi ali poživitveni odmerek cepiva.