sobota, 31. maj 2014

OZNANILA OD 1. 6. DO 8. 6. 2014


Danes je 7. velikonočna nedelja; Svete maše ob nedeljah in zapovedanih praznikih, ob 7h in 10h.

Godovi v prihajajočem tednu:
P. Sv. Erazem,
T. Sv. Karel Lwanga in ugandski mučenci,
S. Sv. Peter Veronski
Č. Sv. Igor - knez,
P. Sv. Norbert,
S. Sv. Robert,
N. Binkoštna nedelja.

Mašni nameni od 1. 6. do 1. 8. 2014

Nedelja. 7. Velikonočna;
Ob 7h maša za žive in pokojne farane
Ob 10h Dva + Stanislava, Rozalijo in Janjo Lovrenčič

Pon. Ob 19h + Franca in Zofijo Kurnik in sorodnike

Tor. Ob 8h + Zelenko Vincenca obl. in Ano

Sre. Ob 19h  + Škamlec Marijo obl. in Maksimiljana ml.

Čet. Ob 19h + Petro in očeta Vinka Majcenič

Pet. Ob 19h + Topolnik Gustiko

Sob. Ob 8h + Eder Vinka in Bajsič Jožefo in Boštjana

Ned. Binkštna nedelja
Ob 7h maša za žive in pokojne farane
Ob 10h + Škrlec Martina ml. in starše Ornik

Za čiščenje cerkve so v nedeljo darovali iz Žitenc in Žic, 24 €. Bog plačaj. Danes darujejo iz Žitenc in Varde, prihodnjo nedeljo darujejo iz Jurovskega Dola.

      Prihodnjo nedeljo berejo Božjo besedo:
1.                         Maša: Danica Sinič in Andreja Ornik
2.                         Maša: Simona Bauman in Janja Kojc

V ponedeljek imajo sodelavci Župnijske Karitas sejo po mašo ob 19,30h. Vabljeni!
Z županom občine Sv. Jurij smo se dogovorili, da bomo namestili zvon v mrliški vežici. Celokupna investicija je okoli 5000€. V tej ceni je zvon z opremo, namestitev zvona in elektrofikacija. Naš prispevek je 1.500€. Zato bomo imeli prihodnjo nedeljo na Binkošti darovanje za zvon v vežici. Prosim, da darujete po svojih močeh.
Prihodnji četrtek, petek in sobota so prvi v mesecu. V petek bo obisk bolnikov, pri maši blagoslov z najsvetejšim. Vabljeni!
V župnišču so še slike in DVD od birme. Nekateri birmanci še slik in DVD niso dvignili. Prosim, da to storijo čim prej. Prav tako so slike od prvega obhajila.
Vabimo vas na romanje na Sveto goro pri Novi gorici, ki bo v soboto 5. Julija. Po maši in ogledih na sveti gori se bomo odpeljali v Kobarid, kjer si bomo ogledali muzej 1. Svetovne vojne. Avtobusni prevoz in vstopnina za muzej v Kobaridu znaša 22€. Prosim, da se prijavite čim prej in ob prijavi poravnate stroške. Uredili bomo tudi možnost kosila. Za kosilo se bodo romarji prijavi ob prijavi, lahko pa še tudi na avtobusu. Kosilo ni vključeno v ceno prevoza in ogledov. Cena kosila bo okoli 10€. Kdor bo želel kosilo, ga bo poravnal na avtobusu. Odhod avtobusa iz Jurovskega Dola – od župnišča, bo ob 5,30h. Če komu ustreza, ga lahko poberemo ob poti proti Lenartu. Zraven si vzemite malico, saj bo možnost kosila pozno popoldne. Vabljeni!

Otroke vabimo na oratorij, ki bo potekal od 25. junija do nedelje 29 junija. Program s prijavnico imate na mizici pri zadnjih vratih. Otroci lepo povabljeni na oratorij.   

Naročniki naj odnesejo novo številko Družine.

KO RK Sv. Jurij prireja srečanje starejših v nedeljo, 8. 6. 2014, po drugi sveti maši, to je ob 11h, v kulturnem domu. Lepo vabljeni vsi, ki ste dopolnili 70 let in več. VABLJENI!


Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška v Mariboru vabi ponedeljek 30. junija od 9h do 16h na poletni dan na gimnaziji. Vabljeni učenci, ki bodo v letošnjem septembru šli v 8 in 9 razred, oziroma letošnji sedmo in osmošolci. Otroci bodo spoznali življenje, delo, utrip in vzdušje na Škofijski gimnaziji. Srečali se bodo z dijaki in učitelji gimnazije in dobili odgovore na vprašanja, ki se jim postavljajo. Vsi, ki se zanimate za nadaljevanje šolanja na gimnaziji lepo povabljeni!