nedelja, 27. maj 2012

5. Oratorij Župnije Sv. Jurij, Jurovski Dol






5. Oratorij Župnije Sv. jurij, jurovski dol


26. –30. junija 2012


»GREM JAZ«


Marija Dominika, nauči danes tudi mene,
da grem jaz, grem jaz, ko bližnji v stiski bo.
Marija Dominika, iz majhnih me korakov žene
ljubezen naprej, v svet, kjer ni mej, v raj.



Dragi starši:

zahvaljujemo se Vam, ker nam boste tudi v letošnjem letu v času oratorija zaupali svoje otroke. Zanje bo kot vsako leto skrbelo 15 mladih animatorjev. 

Prosimo, da spodbudite otroke, da izpolnjeno prijavnico oddajo v župnišče do nedelje 17. Junija, saj bomo le tako lahko pripravili dovolj materiala in vsega potrebnega za uspešno izveden Oratorij. Skupaj z izpolnjeno prijavnico naj otroci oddajo tudi prispevek, ki znaša na enega udeleženca 20€, če iz ene družine prihajata dva ali več otrok, je znesek 15€ za vsakega.

V ceno je vključen vsakodnevni topel obrok, piknik, pripomočki, spominki, material za delavnice… 

V primeru, da si vaš otrok želi na oratorij in nimate sredstev za plačilo prispevka vas VLJUDNO PROSIM, da se zglasite pri gospodu župniku in bomo uredili, da bo tudi vaš otrok lahko preživel lep teden s svojimi vrstniki.

PROGRAM ORATORIJA

:: od torka do petka:

8.45 ~ Jutranje zbiranje 
900 ~ Začetek Oratorija
1030 ~ Kateheze – pogovor o zgodbi
1100 ~ Delavnice 
1230 ~ Topla malica
1300 ~ Vsakodnevna velika igra
1445 ~ Zaključek in obvestila
1500 ~ spust zastave in odhod domov

:: Sobota ::

930 ~ Zbiranje pred mašo
1000 ~ sveta maša
1100 ~ Razstava izdelkov in predstavitev dela na oratoriju in piknik

IZ ORATORIJSKE ZGODBE

» Grem jaz «
Osrednja junakinja letošnjega oratorija bo sveta Marija Dominika Mazzarello. Bila je sodobnica začetnika oratorija, don Boska. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji. Svoje življenje je kot don Bosko posvetila mladim, predvsem dekletom. Pri tem pa jo zaznamuje zavzetost, preprostost in veselje. Skupaj z don Boskom je za vzgojo deklet ustanovila redovno družbo hčera Marije Pomočnice ali, kot jim rečemo po domače, salezijanke, ki so danes razširjene po vsem svetu.
Marija Dominika je bila celo življenje navdušujoč zgled za vse ljudi okoli sebe. Bila je zelo živahna, navihana, vztrajna, vesela, vedno pripravljena pomagati ali poprijeti za katerokoli delo: v družini, na polju, med sovrstnicami, pri sorodnikih, v cerkvi … V vsakem trenutku je iskala odgovor ljubezni do Boga in do bližnjega. Zato jo njen spontan in vesel: »grem jaz« ni postavljal za zgled le njenim sodobnikom, temveč predstavlja izziv mladim in malo manj mladim še danes. 
Iz življenja sv. Marije Dominike bo letošnji oratorij črpal šest vsebinskih poudarkov (vsak dan bo drug poudarek). Z otroki bomo govorili in se izkustveno učili o družini, o povezanosti dolžnosti in veselja, o prostovoljstvu, o voditeljstvu, o preprostosti in o poslanstvu.

OTROCI ZA UDELEŽBO NA ORATORIJU POTEBUJEJO:

dobro voljo, usta za govorjenje, molitev in petje, veselje do iger, ustvarjalne roke. 

Vsekakor pa vas prosim starši, da imajo otroci doma zajtrk saj je kosilo komaj ob 12.30 uri, prav tako vas prosim, da imajo s sabo potrebna pokrivala, kreme ali zdravila če je to potrebno. Prav tako vas prosimo, da nas animatorje opozorite na VSE »posebnosti«

:: Izlet in potepanje ::

En dan v tednu, predvidevan je petek, bomo porabili na čisto poseben način, za celodnevno kopanje. Če se bo otrok udeležil kopanja,naj izpolni prijavnico za kopanje in jo odda s prispevkom 5€ ,skupaj s prijavnico za oratorij.
Tudi letos dejemo možnost tudi staršem, da se nam pridružijo na kopanju. Za njih je prispevek 6€. 

Dodatna pojasnila:
G. župnik Görgner Janko 031 303 801